Az, hogy egy felvonulás mennyire megfelelő módja a melegek elfogadásnak egy másik időben valaki más talán majd kifejti. Az viszont már inkább érdekesebb, hogy miért olyan nehéz itthon egy ilyet lebonyolítani. Persze tudom, nekünk van igazunk, mert a nyugaton már mindent szabad, jó hogy itt még figyelnek az értékekre.

Adott egy felvonulás, adott pár ember, aki felvonul és ugye nem kötelező dolog, szóval feltételezem, hogy jól is érzik magukat közben. Ez így eddig rendben. Viszont az már érdekesebb kérdés, hogy miért vannak olyanok, akik –jobb dolguk híján- odamennek, és abban lelik örömüket, hogy az amúgy igen szofisztikáltan megfogalmazott „Mocskos buzik!” mondatot kántálják. Ez több sebből vérzik. Egyfelől, miért zavarja őket, hogy valaki jól érzi magát? Nehéz ezt beismerni, de ez egyeseknél már önmagában elég érv a mocskolódásra. Másodszor meg ettől miért érzi jól magát valaki? Elég szomorú, ha már csak mások utálatából tud valaki táplálkozni. Pedig őket nagyjából ez fogja egy csapattá, más emberek, embercsoportok gyűlölete. Ez annyira romlott kiinduló alap, hogy felesleges magyarázni, mi a gond vele, mert akinek meg kéne, az úgyse értené.

Érdekes, hogy ezek az emberek, amúgy váltig meg vannak győződve a saját igazukról. Nem szándékosan akarnak rosszat, egy kutyát sem utálunk mert véletlenül rossz helyre szarik. Őket sem kell, azt hiszik ez a helyes. Az már megint más kérdés, hogy mit várnak ettől az egésztől.

- Mocskos buzik!

- Hallod-e István! Ezek azt mondják mocskos buzik vagyunk.

- Hú te, de igazuk van. Én rögtön hetero is lettem.

- Ja, én is, na pakoljunk össze. Felvonulás lefújva.

 forrás: origo

Persze ez nem puszta felvonulás. Itt melegek vonulnak fel, és az rossz. Igaz, hogy rendes érve senkinek sincs ennek az alátámasztására, de mondták nekik, hogy olyat nem szabad, meg ami nem olyan, mint ők az automatikusan égetnivaló. A tolerancia az egyik legjobb emberi tulajdonság, és ötletem sincs egyesek, hogy tudják még az írmagját is kiirtani magukból. Ez már művészet. Amúgy meg álszentek is. Biztos mindegyikőjük rántott már rá pár leszbikus szőke csajra, valamelyik erre szakosodott oldalon. Ha meg nem akkor ajánlom pótlásra, hátha csak az hiányzik nekik.

Vannak melegek, meg vannak heterók. Ennyi. Ez említést sem érdemel többet, mindenki azt csinál amit akar, ameddig ezzel nem bánt senkit. Valahol ez lenne a normális személet (aztán lehet nekik van igazuk csak én vagyok a hülye), de valamiért mégis vannak, akik már oviban is csak viccből szétrombolták a másik homokvárát. Őket valamiért bántja olyan dolog is, amit más észre sem vesz. Ők mindent meglátnak és tudják mik nélkül lenne tökéletes a világunk.

Ezzel csak az a baj, hogy ebben a tökéletes világban nagyon unatkoznának.