A Velvet eddig is a magyar újságírás legalja volt. Ennek ellenére ártalmatlannak tartottam. Nem bánt senkit, a cikkek nagy része azért van, hogy köztük még jobban kitűnjenek a plusz 18-as tartalmak. Arra mindenki szeret rákattintani. Biztos valami híresség meztelenkedik. Minden rendben, nem is akar több lenni. Bár mióta nem lehet kommenteken röhögni, már nem is vicces. Sőt egyenesen unalmas.

De nagyjából másfél hete képes volt arra, hogy a rekordmeleg ellenére, amikor az emberek haldokolnak a plusz negyven fokban egy ilyen cikket lehozzon. Címlapon persze. Egy ember túl sok vizet ivott és meghalt. Ez volt nagyjából kirakva. Persze az írásból kiderül, hogy azért valami drog is volt a dologban, de az mellékes. Úgyse olvassa el senki addig a részig, ahol erre fény derül, mert hamar rájön az egyszeri ember, hogy ebben az cikkben nem lesz se villantás, se pornó. Kinyomja. Esetleg egy kósza lájk. De azt még azért gyorsan megjegyzi, hogy nehogy túl sok vizet igyon. Nem mintha, amúgy azt tenné.

Nyáron szegény egészségügyi szervezetek nem győzik hangoztatni, hogy sok vizet vegyünk magunkhoz, erre a Velvet képes egy ilyen cikket a címlapra küldeni. Mit gondoltak? Eddig csak az agyra voltak rossz hatással, de ezek után egyenesen károsnak mondanám.

Mi lesz a következő? Valaki meghalt, mert sok gyümölcsöt evett, vagy mert sokat sportolt? Mert leszokott a cigiről? Meghülyült, mert túl sok Velvetet olvasott?

Igazság szerint, azon csodálkoznék a legkevésbe.